torsdag 30. desember 2010

Burka og Niqab-et reelt problem eller ikke?


Flere steder i Europa er det innført forbud mot Burka og Niqab, eller slike forbud diskuteres. Er dette nødvendig for å sikre likestilling og fremme integrering eller er dette et angreps på folks frihet? Mange mener at disse plaggene er undertrykkende og i strid med våre "vestlige" verdier, men er ikke forbud mot enkelte klesplass også et angrep på frihet og våre verdier? Skal staten fortelle oss hva vi kan kle på oss når vi skal ut på gata?

Burka og Niqab brukes av svært få muslimske kvinner, i Frankrike hadde de opptelling og kom frem til noen få hundre, i et land med flere millioner muslimer- er dette storm i vannglass?



MEDIA
vg vg vg vg

31 kommentarer:

  1. Du bør endre vinkling mht problemstillingen: demokratiet står over kvinneundertrykkende virkemidler. Samtidig er en av grunnpilarene i et demokrati åpnehet og identifiserbarhet.
    Videre er burka/niqab først innført i et mikroskopisk antall i 1960-årene, men har dessverre gradvis økt i omfang, og har heller intet utspring i noen tradisjon eller liknende.
    --PK--

    SvarSlett
  2. Slitsom tankegang, det er 0 sjans for at dette vil bre seg, hvis vi er så usikre her til lands at vi må forby det vi ikke forstår, da sliter vi.

    SvarSlett
  3. Det er ikke mange som blir voldtatt når de er barn heller. Skal vi bare la pedofile holde på som de vil?

    SvarSlett
  4. så ..om man før resonemanget øver på det motsatta av att bæra burka: det att gå omkring naken..?

    varfør ska man inte kunna få lov till det? varfør kan inte bara alla akseptera noens eventuella ønskan om att gå runt naken? vad ær det som folk att reagera på det? vad kan det vara?! varfør ska vi sætta oss øver en sådan ønskan?

    kan det ha något att gøra med vad vi anser som akseptabelt? om det ær så, varfør ska vi då inte kunna kræva av de som kommer hit att de ska upptræda akseptabelt? varfør ska de få lov att upptræda før oss på ett oakseptabelt sætt?

    SvarSlett
  5. Ja hvorfor skal de få lov til å opptre på en slik uakseptabel måte. Vil IKKE ha det slik jeg. Hva kulturen er i andre land får nå være så, men jeg bor i Norge og vil/kan ikke akseptere et slikt samfunn. Det er undertrykkende og inspirert av religion. Forby det!

    SvarSlett
  6. kan de ikke bare dra tilbake dit de kom fra, så kan de gå med hva de vil.

    SvarSlett
  7. Har det ikke vært flere ran med menn ikled niqab og i afganistan bl.a så prøvde terrorister å gjemme seg i dette plagget da de rømte. Jeg vet jeg er litt off topic men jeg får ikke lov å gå med min finlandshette. Hvorfor ikke? Bare fordi noen kriminelle bruker dette vinterplagget............... Niqab derimot er et kvinneundertrykkende middel som baserer seg på religiøse islamisters syn om at kvinnen skal tildekkes. Da hjelper det ikke at de bare er noen få som velger frivillig å gå med dette for liksom å si til verden at dette liker vi.

    Jeg er sikker på at hvis du ba 100 000 mennesker om å gå med strap-on så ville du også ha fått noen individer som sa at det er en utrolig frigjørende opplevelse å ha på seg. Det er ikke dermed sagt at flertallet liker dette.

    SvarSlett
  8. Det spiller overhodet ingen rolle hvor stort problemet med bruka/niqab er. Disse draktene/plaggene er uansett ekstremt kvinneundertrykkende, og vi skal da ikke se på antallet.

    Det finnes sikkert noen få som vil insistere på at de bruker plaggene/draktene frivillig, men det er ingen grunn til at plaggene skal være lovlige. Det finnes sikkert også de som frivillig vil bli slått på åpen gate, men det er åpenbare grunner for at vi ikke skal godta det heller.

    Vi kan heller ikke bruke argumentasjonen med at det er bedre at disse kvinnene får gå i burka/niqab slik at de iallfall får gå ute, istedenfor å måtte være inne.
    Vi lar nemlig ikke en type åpenbar undertrykking skje for å unngå at en annen type skjer. Da kan vi like gjerne godta at menn får slå kvinner offentlig, under trusselen av at dersom de ikke får lov til det så slår de kvinnene mer hjemme.

    SvarSlett
  9. Undertrykkende eller ei, det er totalt sosialt uakseptabelt å dekke til ansiktet sitt for alle andre. Finlandshette er nevnt over, men all for for tildekking av ansiktet (annet enn å beskytte seg mot frost) er ikke vanlig akseptert i Norge. Da må dette inkludere burka også. Blir skremt av disse utrolig muslimene som skal pådytte oss alle deres skikker og normer. Lev som oss, eller finn et muslimsk land å bo i.

    SvarSlett
  10. Kan jeg gå med finlandshette og hakekors på gata da?

    SvarSlett
  11. Løsninga er enkel: La de springe rundt i burka eller niqab, men de må ha et bilskilt rundt halsen. Slik at de er identifiserbar...

    SvarSlett
  12. Islam er som kreft.

    Hvis man bekjemper det tidlig,er mulighetene for å overleve større.

    Hvis man ignorerer det,sprer det seg og resultatet blir alltid fatalt.

    SvarSlett
  13. Her kan det plagget neppe anvendes for mye,- de må vise trynet når det kreves av politiet, av bank- og postansatte og andre steder der legitimasjon kreves. Man skal faktisk sjekke bilde i leg. mot ansiktet. De kan ikke kreve å få utført tjenester i banken dersom de nekter å fjerne niqaben for å vise frem ansiktet sitt. Ellers kan jo hvem som helst opptre i andres navn og med andres legitimasjon..

    SvarSlett
  14. I en rekke sammenhenger vil forkledningen skape angst.

    Man vet jo aldri om det er en mann eller kvinne bak maska.

    Kostymet er et ypperlig skalkeskjul for ranere og terrorister.

    Mange vil nok etterhvert bytte ut mannsburkaen (finnlandshette) med kvinneburka.

    SvarSlett
  15. norge er full av pedofile jævler,som mydighetene bør briotere. disse niqab kvinnene skader ikke noen,så la nå de være i fred.

    SvarSlett
  16. Enig med deg, kle invandrerkvinner inn i lakener slik at vi slipper å se dem. Tross alt, det å ha seg med onkler og tanter resulterer i innavl som du sikkert er et resultat av. Spennende og se hvordan slekta din ser ut om 100 år, hehe

    SvarSlett
  17. Bilskilt er løsningen, med oblat for innbetalt skatt

    SvarSlett
  18. Nei, forbud mot burqa og niqap er ikke nødvendig for å sikre likestilling og for å fremme integrering, snarere tvert imot. Vi kjemper jo for et fritt land, et forbud vil da motsi dette målet - være et klart angrep på folks frihet til å velge selv. Og når det kommer til våre vestlige verdier, så står det ikke skrevet noen plass at disse verdiene er bedre enn de østlige.
    La kvinner gå med hva de vil! Forbud er så langt i fra løsningen...

    SvarSlett
  19. Ingrid, så lenge de vil det selv så er det ok.
    Tenker du ikke på hvordan de skal skal klare å få seg en jobb osv.

    SvarSlett
  20. Okei, greit. For min del kan det godt forbys – det finnes så mange teite forbud allerede. Men da må noen sørge for at det blir minst like kriminelt å gå rundt med pelsplagg.

    SvarSlett
  21. Poenget her Ingrid er at Islam ikke er en religion sånn som alle andre religioner er.

    Islam er et politisk system på lik linje med nazismen der alle som ikke er muslimer blir sett ned på og vil få lavere rang i samfunnet hvis de får bestemme. De hater jødene og lærer bort dette til sine barn, de hater homofile og damer som ikke kler seg i deres kleskode er ikke ærbare kvinner.

    De har ikke rom for ytringsfrihet eller demokrati i sitt system så hvorfor skal de da få bruke vår ytringsfrihet, vår religionsfrihet til å fremme denne ideologien som vil forby disse tingene så fort de får makt?

    SvarSlett
  22. Kjempefint at de dekker seg til, fint om deres mannlige tilhørende gjør det også (skjegg osv.). Fint at de bosetter seg i ghettoer også. Integreringen i Norge er en suksess, tusen takk AP, dere har vært flinke med 30 års kvalitetsrettet integreringspolitikk.

    SvarSlett
  23. Er det lov med KKK-hette, hakekors og andre religionsinfiserte politiske symboler? Er det lov med Davidsstjerne for å identifisere de individer som betyr "mindre" enn en muslimsk mann?

    Ingen av disse er lenger lov ift rasismeparagrafen. Hvorfor skal vi på død og liv innføre hijab som det eneste lovlige?

    SvarSlett
  24. Islam sier at kvinner skal dekke til alt bortsett fra hender og ansikt.

    Det er klart i Quranen at man ikke skal "tråkke over grensene" i sin religion. Man skal ikke overdrive den.

    Når kvinner ikke er beordret til å dekke til ansiktet, hvorfor gjør de det?

    helt greit å dekke til håret , men hvorfor ansiktet?

    Som muslim er man nødt til å tilpasse seg lover og regler i landet man bor i (the lawws of the land) så lenge de ikke går imot Guds vilje.

    I norge så burde vi kunne kreve at alle viser ansiktet sitt, slik at man kan identifisere personen. Dette er ikke urimelig. Dette er kjernen i debatetten.

    SvarSlett
  25. Vel,

    frihet og frihet.
    Jeg er imot burka fordi det symboliserer undertrykkelse og gammeldagse holdninger som ikke hører hjemme i 2010. Har man lyst til å gå med burka så hversågod, men ikke gjør det for mannen din.

    Merkelig hvordan alle som slenger dritt er anonyme. Hvorfor si meninga si hvis man er redd for hvordan den høres ut?

    SvarSlett
  26. Hvorfor anonym? Har det gått deg hus forbi at muslimene dreper de som sier sterkt ifra mot de?

    SvarSlett
  27. Dette er Islam

    http://www.youtube.com/watch?v=p9u8GpH9Oco

    (litt inspirasjon)

    SvarSlett
  28. Vi ønsker å framstå som et demokratisk land med ytrings- og religionsfrihet, og frihet for enkeltindividet, og så skal man plutselig bestemme at noen ikke skal få gå kledd som de ønsker gjemt bak at man er redd for kvinneundertrykkelse. Dersom kvinner ønsker å ikle seg niqab og burka, så må de på grunnlag av de ovennevnte prinsippene samfunnet er bygd på få lov til det, så lenge loven tillater det. Ellers vil du jo være helt klar diskriminering å nekte kvinner å gå kledd slik de vil, og de som da skriker opp om disse prinsippene hyklere.

    Jeg synes det vil være greit å innføre et forbud mot bruk av burka og niqab i det offentlig rom, men absolutt ikke greit å gjøre det gjennom argumentasjon om kvinneundertrykkelse, eller religiøs eller kulturell begrunnelse. Det må da kun bygges på at man skal kunne la seg identifisere, på samme måte som man faktisk ikke kan gå med finlandshette hvor man ønsker.

    SvarSlett
  29. Dette er islams sanne ansikt

    http://www.youtube.com/watch?v=UgrLEoXvpGU&feature=player_detailpage

    part 2.

    http://www.youtube.com/watch?v=XA40dAt_3yE&feature=player_detailpage

    SvarSlett
  30. det er ulovlig med niqab møter i politiloven paragraf 11 5 ledd.
    www.vogtene.no

    SvarSlett
  31. http://www.youtube.com/watch?v=bZ3IsS1ZJ-k&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=KRZ92RpHtgo&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=jyJy4gSIAWI&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=AiqJuPf8tpE&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=OcdUrufzXzk&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=lns2g-PJHg8&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=zfCfw1qMifQ&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=XZ2kkn6hz8E&feature=related

    SvarSlett