fredag 26. november 2010

Hangarskipgruppe på vei mot konflikten

Det atomdrevne kjempehangarskipet "USS George Washington" med sin støttegruppe (Task Force) har fotlatt basen i Japan og er på vei mot Sør Korea. USA vil markere at de støtter sine allierte og sende en advarsel til Nord Korea.

USS «George Washington» er et amerikansk hangarskip i Nimitz-klassen. Skipet er oppkalt etter George Washington, USAs første president. Kjølen ble strukket ved Newport News Shipbuilding 25. august 1986, og skipet ble døpt 21. juli 1990. Skipet var det siste i USAs marine som opererte med fly av typen Grumman F-14 Tomcat.

Skipet kan ta omtrent 80 fly, og har flydekk på omtrent 18 000 m2. Fire flyheiser brukes til å frakte fly fra hangarer til flydekket. Av våpen så fører hun to 20 mm Phalanx CIWS og to utskytningsenheter for Sea Sparrow luftvernmissiler. I 2005 ble en ekstra CIWS og en ekstra Sea Sparrow-utskyter fjernet for å gi plass til to RIM-116 Rolling Airframe Missile, som også er luftvernmissiler.



En slik TAsk Force har en utrolig slagkraft med en kombinasjon av raketter og fly som offensive våpen, og flere forskjellige defensive våpensystemer.

Tjen penger på bloggen din

MEDIA
vg vg tv2 vg vg vg vg vg vg tv2 svd tv2

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar