fredag 26. november 2010

Krig i Rio De Janeiro

I Rio De JAneiro kan man om dagen oppleve noe so m mest kan minne om krig-panservogner og soldater er satt inn mot kriminelle gjenger i de såkalte "Favelaene", eller slumområder som det i stor grad er. Dette har vært "frihavner" for de kriminelle lenge, men nå settes hardt mot hardt. Minst 30 mennesker er drept de siste dagene, politistasjoner er satt i brann og innbyggerne lever i utrygghet.

Rio skal de neste årene huse både Fotball-VM og OL, og det er avgjørende at man får kontroll over kriminaliteten. Vi får håpe volden ikke eskalerer på samme måte som man har sett i Mexico etter at man gikk hardere til verks mot narkotikakartellene der...

MEDIA
tv2 vg vg vg tv2 vg vg tv2 vg vg vg

9 kommentarer:

  1. Det spør hva bandene har til inntekter. I Mexico har bandene narkoti som inntekt. Etterspørselsiden til narkoti er konstant, derfor vil tilbudssiden følge uansett. Når man starter "war on terror" vil det lage et midletidlig hull i tilbud, mens etterspørselen er konstant. krigen mot terror vil også gjøre at profittmarginene blir større, og man tjener mer for hvert gram man selger. Om noen tjener mer vil de være villige til å slå tilbake mot politiet eller mot hverandre for å opprettholde profitten.

    Enhver tulling med litt almenn utdannelse burde visst det. Og enver tulling med litt almenn utdannelse burde visst at man aldri burde starte war on drugs.

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. Dette er ikke noe som MINNER om krig. Det ER krig. Brasil har alt for lenge stilltiende godtatt at bandene har okkupert store territorier, satt til side brasiliansk lov, og innført egne, lokale bandelover helt løsrevet fra storsamfunnet. Innsatsen hittil har vært pinglete og sporadisk - trolig fordi gjengene har bestukket politifolk langt oppover i rekkene. Endelig har Brasils regjering våknet, og forstått at disse kreftene er en trussel mot landet på lik linje med en invasjon fra utlandet. Omsider er hæren satt inn, helt på sin plass, da dette går på å forsvare Brasil mot en fiende som på grunnleggende vis truer selve landet. Jeg bor i São Paulo og følger mediedekningen på nært hold. Lurer på hva Norge hadde gjort om tilsvarende Norgesfiendtlige krefter hadde okkupert f.eks Bergen eller Trondheim? NB: Å tro at konflikten bare handler om narkotikaomsetning er kunnskapsløst - dette handler om bandittveldets TOTALE dominans av samfunnet, og må bekjempes.

    SvarSlett
  4. Nå er dette kanskje mer en krig mellom fattig og rik enn en narkokrig, men som Tearr sier, etterspørselen forsvinner ikke selv om politiet og militæret skulle klare å ta ut bandene. For da vil nye bander fylle vakuumet i løpet av svært kort tid.

    Legalisering er derfor veien å gå for å utrydde disse kriminelle bandene og terroristene som finansierer virksomheten sin med narkotika.

    Får de narkomane kjøpe stoff til svært lave priser hos staten er inntektsgrunnlaget for gjenger, mafia og terrorister rett og slett borte, dvs de blir borte og må finne seg arbeid og forholde seg til livets realiteter eller bli narkomane de også.

    Jeg snakker om tema generellt og ikke bare for Brasils vedkommende, for det samme gjelder selvfølgelig Norge.

    Kriminalisering fører til bande, mafia og terrorvirksomhet fordi dette skaper et marked der slike individer kan finansiere sin samfunns undergravende virksomhet.

    En annen side av saken for Brasils vedkommende er selvsagt at de må ta tak årsaken for problemet landet har, nemlig fattigdommen. Slumområder, bander og narkotika er symptomer, ikke årsaken.

    SvarSlett
  5. Samtidig slår Amnesty International alarm. De mener politiet er for hardhendte.

    Makan til pisspreik!

    SvarSlett
  6. Her gjenerobrer brasilianske myndigheter kontrollen over Alemão, tidligere okkupert av landssvikerne. http://noticias.uol.com.br/album/20101127rio_album.jhtm?abrefoto=98

    SvarSlett
  7. De er kanskje ikke realistisk å bli kvitt narkotikaen, men det er da heller ikke målet. De ønsker å utrydde væpnede kriminelle gjenger. De vil at politiet skal overta makta i slumområdene. Dette er mye enklere å få til. En hær av kriminelle kan nedkjempes med en større og bedre utstyrt hær. Blodig, men ikke vanskelig i det hele tatt. Det er det de holder på med.

    Det blir sikkert smuglet narkotika etterpå også, men ikke av folk som går rundt i gata med maskinpistoler og tror de "eier" et "territorium".

    SvarSlett
  8. Jeg er helt enig med Svein Hovik.Disse individene er virkelige "landssvikere",og maa utryddes(settes i fengsel)Jeg er virkelig spendt paa utfallet !! Jeg bor i den fredelige "turistbyen" Guarapari i Espirito Santos, Brasil,og fölger godt med i "krigshanlingene"
    T.K.H.

    SvarSlett
  9. T.K.H: Da er du på linje med det store flertallet av innbyggerne i Rio, og resten av Brasil. Regner med at også du har sett på TV hvordan folket har jublet og tatt imot politiet og hæren som frigjørere, nesten som å se bilder fra frigjøringsdagene i Norge i mai 1945.

    Utfordringen nå fremover for det "rike" Brasil blir å sikre stabilitet og utvikling for disse bydelene, slik at det ikke sklir tilbake til det tidligere terrorveldet. Dessverre er holdningen blant de heldigere stilte at de helst ikke vil ha volden og kriminaliteten som de fattige "bidrar" med, men de er mer enn fornøyde med å utnytte tilnærmet gratis arbeidskraft.

    SvarSlett