onsdag 29. desember 2010

Svart arbeid og skatt-et felles ansvar

I en undersøkelse av svart arbeid som TNS Gallup gjennomførte på oppdrag for «Samarbeid mot svart økonomi» i fjor, svarte 90 prosent av de som oppga å ha kjøpt svart arbeid, at oppgjøret av den svarte betalingen skjedde kontant.

Fra nyttår kommer det skjerpede regler for deg som leier inn arbeidskraft. Om du betaler med kontanter neste år, kan du da som privatperson holdes ansvarlig for at den du kjøper en tjeneste av ikke betaler skatt. Grensen er satt ved 10 000kr.

Dette er et nødvendig tiltak når vi ser på den høye andelen som bruker svart arbeid, selv om det for de aller fleste gjelder noe man bare gjør "en sjelden gang". Faktum er at dette rammer OSS ALLE! Og beklager-argumentet med at "skatten er så høy" teller ikke i denne sammenhengen-for uten svart arbeid hadde skatten vært lavere for oss alle! Og de som snyter på skatten bidrar dermed direkte til høyere skatt for alle oss som ikke gjør det.

Det bør være grunn til ettertanke at flere av økonomiene som sliter voldsomt sør i Europa nå har en høy andel svart arbeid, som bidrar til å forsterke krisen. Selv med oljepenger er vi avhengige av at alle bidrar slik at bidraget fra den enkelte kan holdes så lavt som mulig.

PS: Omfanget av svart arbeid er vanskelig å beregne, men det estimneres at ca 15mrd unndras skatt i 2009- dvs over 3000kr pr.innbygger i Norge- det er noen kroner vi må betale ekstra det vi som betaler skatt....



Spar nesten 50øre på drivstoff uansett hvor du fyller-les mer her


Gjør en forskjell-bli Planfadder! Les mer her


MEDIA
vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg

58 kommentarer:

  1. Ja, det er nok på grunn av disse vi har så høy skatt som vi har. Før man går løs på disse kan man gå løs på de som lever av skattepenger, typ ALLE som jobber innen byråkratiet, det vil si over 50% av hele befolkningen! Samtidig spyr vi ut milliarder i "u-hjelp" og "miljø" mens vi sier rett opp i trynet på syke pasienter at vi "har ikke råd til å drive sykehuset".

    Betal svart, det er ingen som er intressert i at kapitalen skal havne i hendene på folk som bruker de på alt vi aldri kunne tenkt oss å bruke de på. Vi dreper alt som heter industri og sosialie avvik. Det er det viktigste i hele verden, har du ikke skjønt det?

    SvarSlett
  2. Du er ikke særlig smart du ??

    SvarSlett
  3. Svart arbeid, jeg må le. Hvorfor er så mange her i landet rasister? Jeg bryr meg aldri om det er hvite eller mørkhudede som gjør jobben.

    SvarSlett
  4. Før i tiden kunne man leve på en inntekt i dag klarer seg 2 dårlige betalte seg knapt nok.
    Rødgrønne vil alltid sparke på folk som ligger nede,uansett om vi betaler 90% i skatt.
    (Folk som ligger nede: Alle ofre for kriminalitet,syke, ulykkesofre som kommer i avhengighetsforhold til Nav som sier selg boligen din du har ikke råd, gamle pensjonister og så videre og videre og videre
    Renè

    SvarSlett
  5. Hvis man har 2 inntekter-selv lave- og "knapt klarer seg" burde man se nøye over økonomien sin. At man derimot ikke har råd til 2 biler, stort hus etc er en annen sak, men det er faktisk ikke noe alle kan forvente å ha.

    SvarSlett
  6. Skatten blir aldri satt ned om de så fikk slutt på alt av svart arbeid. Det er fine ord politikerne bruker for at folk skal varsle om svart arbeid :-) Det eneste som skjer, er at statskassen haler inn enda mer, og pengene anvendes ikke til landets og folkets beste...Norge forfaller. Man har en setning som lyder "Yte etter evne, få etter behov"..rein løgn. Det er f.eks vanvittig at folk med svært lav inntekt betaler så mye skatt som de gjør.

    SvarSlett
  7. Folk med svært lav inntekt betaler lite skatt pga bunnfradraget. LITT kunnskap burde man jo ha før man trykker på tastaturet.

    SvarSlett
  8. varfør finns det ikke rotavdrag i norge, det gjore at man fikk rett på store deler av alle svartjobben i sverige, og det fine....det kostade ikke skattebetalarna masse penger, det betalte seg sjølv når svartarbetet blev vitt

    SvarSlett
  9. Rene du sier: "Før i tiden kunne man leve på en inntekt i dag klarer seg 2 dårlige betalte seg knapt nok"

    Før i tiden ja, da hadde de færreste bil, nesten ingen telefon, vasket klær i fellesvaskeri i kjelleren, få elektriske apparater ga lavt strømforbruk osv. Om man prøver å leve som besteforeldrene våre gjorde på 50-tallet tenker jeg en inntekt holder lenge fortsatt jeg ;-)

    SvarSlett
  10. Hva med 20 % flat skatt på all inntekt uansett hvordan man oppnår denne , ingen fradrag. Det hadde vært rettferdig.

    SvarSlett
  11. Ha ha som minstepensjonat - hva skal jeg betale med.

    SvarSlett
  12. Det beste er og svindle og bedra på `lovlig måte` sånn som politikere som svingler med pensjon og fysioterapeuter som har sine sugerør nede i statskassa og melker den så godt de kan. De springer fra pasient til pasient og holder dem med godt prat og gir noen nytteløse øvelser.
    Psykologer skriver på pasienter som aldri har vært til behandling, og krever honorar for det.
    Og så har vi alle trygdesvindlerne som melker staten for milliarder av kroner, hvor våre nye landsmenn er sterkt representert. Nei Jens og resten av den rødgrønne mafiaen bør først feie for egen dør, før de angriper andre.

    SvarSlett
  13. Med min inntekt betaler jeg 36% skatt.
    Alt jeg kjøper av mat og materielle ting, skatter jeg 25% av.
    Bensinen jeg betaler, skatter jeg 63% av.

    Av min inntekt betaler jeg 129000 kroner til staten.
    Av alt annet jeg kjøper og betaler for i året, går 58000 til staten.

    Så 187000 kroner går til fellesskapet av min inntekt.
    Altså over halvparten av det jeg tjener.

    Er det rart noen jobber svart tro?

    SvarSlett
  14. Vi betaler alt for mye skatt i utgangspunktet, det blir brukt alt for mye
    av de nasjonale ressursene vi har på byråkrati, ledelse uten sidestykke,

    her er ett eksempel.
    På sykehusene er det 3 sykepleiere på jobb på hver avdeling, med ansvar for 30 pasienter, men de har 5 forskjellige "sjefer" som skal styre de, som bare sitter på ræva og flytter papir.

    Vi har mer enn nok penger, men de blir brukt så jævelig feil som det går an.

    Dessuten blir det svært lite igjen av pengene man tjener om man skal betale først moms, skatt, arbeidsgiveravgift, på det tjenestene man selger når man bare gjør en liten jobb, dessuten når man bruker av inntektene er det 25% moms + diverse avgifter (14% moms om man handler matvarer) på det man igjen kjøper.

    Greit at svart arbeid ikke "gagner" samfunnet like mye som "hvitt" arbeid, men samfunnet er faen ikke godt likt med det drittsystemet vi lever i nå alikevel.

    Dessuten tviler jeg jævla mye på at samfunnet tar skade av at noen sniker unna litt penger på vennetjenster...

    SvarSlett
  15. Boligskatten må være av hele boligens markedsverdi. For hus nummer 2 må skatten dobbles og for hus nummer 3 må den trebdobles. PUNKTUM. Slik kan vi stoppe bolighaiene og de er det mange av.

    SvarSlett
  16. Noen tjenester er nesten på grensen av det uanstendige når det gjelder pris. Det er lett å forstå at noen prøver å få gjort jobben svart, når en føler seg skamlurt av håndverkeren.
    Jeg måtte skifte en hovedskikring etter et strømbrudd i det området jeg bor i. Kraftleverandøren var i nærheten og elektrikeren bodde bare 5 min kjøring fra mitt hus. Hele prosessen fra elektrikeren ble varslet til han var hjemme igjen hos seg selv, tok under 1 time.

    Hovedsikringen som reelt sett ikke koster mer enn noen kroner i produksjon kostet kr. 2.440,- og med mva og timer kom regningen på kr.6.480,-

    Nå synes nok Kjappis at det er greit at folk blir nærmest ranet, for det blir penger både til firmaet den ansatte og statskassen i form av skatt og mva. Jo høyere fakturaer jo bedre. Mer skatt til fond og utenlandshjelp.

    Nei, for meg er det ikke lett å se at varer kan selges til nesten hvilken overpris det måtte være, og betale nærmere kr. 1000 i timen blir litt vanskelig for meg å begripe. Den ene timen med arbeid, hjemme hos meg, riktig nok kl. 18.00, betyr over en hel ukens arbeid for å kunne betale denne fakturaen.

    Er det rart folk prøver å overleve uten disse gribbene?

    SvarSlett
  17. Tepper og klokker er untatt, så det er det nye betalingsmidlet. Har fra sikre hold på tinget at det går å sette takst på teppene sjøl.

    SvarSlett
  18. Jean-Paul Sartre: "I am responsible for everything ... except for my very responsibility, for I am not the foundation of my being. Therefore everything takes place as if I were compelled to be responsible. I am abandoned in the world ... in the sense that I find myself suddenly alone and without help, engaged in a world for which I bear the whole responsibility without being able, whatever I do, to tear myself away from this responsibility for an instant".

    Den ene er ikke ansvarlig for den andres handlinger, regnskap eller økonomi og har ikke hjemmel for å kreve innsyn eller revisjon. Regjeringen retter baker for smed som andre sosialistregjeringer med svin på skogen. Dette åpenbart for å skremme lovlydige til å gå i skattemyndighetenes tjeneste og indirekte gjøre deres arbeid.

    SvarSlett
  19. Vi har et fantastisk helsevesen, skole, infrastruktur og helseomsorg, slutt å klage og jobb heller konstruktivt for forbedringer!
    Har dere vært i andre land? Hvem har det bedre? Betal skatt med glede og følg reglene, for hvor går grensen ellers?
    Takk til den som må takkes for at vi lever i et så regulert land som vi gjør, vi lever i et system som har sin pris og som kontinuerlig må vedlikeholdes, men alternativet er ikke noe å trakte etter. Vi elsker å klage, men dæven så blinde vi er.
    P.s. De som jobber i skatteetaten, helsevesen, skole, politikken osv er bare folk de også, hvis noen skulle tro noe annet.

    SvarSlett
  20. Sier bare Norges svar på Nord-Korea.

    SvarSlett
  21. Denne er på linje med apekattregjeringens filosofi og blir nok møtt med åpne apekattarmer:
    http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3967037.ece

    Istedet for å i tilstrekkelig grad bevilge midler til ordensmakten for å dekke behovet for flere faste politistillinger.

    SvarSlett
  22. Jeg valgte å kontakte rørlegger etter at vannet hadde vært frosset under badet. jeg hadde fått tint d selv opp, men var redd for at røret kunne være skadet....Rørleggeren kom å krøp inn under huset (har krypkjeller på 1m høyde) Han brukte lommelykt som han lyste med for å se om det var dannet seg issvuller under badegulvet, noe det ikke var...Han kom ut igjen etter 5 min og sa at alt var ok.... Fra han stoppet i min avkjørsel å til han dro tilbake gikk d 15 min... ( han bodde 5 min kjørinf fra meg ) Han ville sende regning, for det var greiest... Skal si regninga kom...Den lød på svimlende kr 2500,- Han hadde hvist ikke mot til å si hva han kom til å forlange, derfor valgte han å få sende regninga...Altså bet jeg 2500,- for 15 min arbeid for å lyse me ei lommelykt inn i et mørkt hull...Neste gang blir jeg kun å ringe forsikringa, for da blir det bare egenandelen på 1000,- å betale....

    SvarSlett
  23. Vær ops folkens. Kan bli dyrt og handle på ELKJØP hvis du er en av de som handler for mer enn 10K kontant.

    "det er dumt å batale for mye"

    SvarSlett
  24. Jobb er jobb og penger betaler mat og strøm blir jobben svart er jo det dumt,men jeg slutter ikke og ekisistere bare fordi en mørk mann i frakk gjerne skulle hatt sin andel av byttet.
    Noen ganger må man bare ta den jobben man får.

    SvarSlett
  25. Har solgt huset etter maks uflaks. Mannen i huset ble syk og uføretrygdet, selv mistet jeg jobben for to år siden. Søker på likt og ulikt, men får ikke fast arbeid. Har to vikariater, begge basert på arbeid til meg når noen er syke eller ved ferieavvikling. Mister dagpengene i beg.av februar, har ilpt.av mine 2 år i NAV-systemet fått utbetalt ca.250.000,-. Har regnet ut at jeg har betalt inn ca.800.000,- i skatt ilpt.min yrkeskarriere. Er forbanna, og vil nok slite med å si nei dersom noen tilbyr meg en "svart" jobb.

    SvarSlett
  26. Åkai.... staten har ikke betalt barnetrygd til dine foreldre? Ikke betalt din skolegang? Du har aldri vært på sykehus? Du bruker ikke vei eller offentlig transport heller? Regnskapet er nok litt mer komplisert enn NAV vs Skatt tenker jeg....

    SvarSlett
  27. Er godt klar over at saken er litt mer nyansert enn dette, men det er likevel STORE skjevheter og urettferdige ordninger ute og går i vårt skatte - og "velferdssystem." Vi kan kanskje snakkes om det når/hvis du selv får føle det på kroppen en dag. Ha en strålende natt, og et riktig fett og godt nyttår!

    SvarSlett
  28. legg ned nav. ingen har godt av å få noe rett i labben uten noen spm. se på afrika og deres teknologiske utvikling, mange omeråder som bare blir vant til å få hjelp.(ingen feil i å hjelpe de som er i stor nød)men tror dere dette hjelper eller gjør dette bare ting værre. vi har 1mill på trygd i norge, dette er med pansjonister.mange av disse kunne vært på jobb, men når du får 250000 rett på konto og ingen krever noe av deg.hadde du jobbet svart og tjent mer enn den generelle arbeider, eller hadde du jobbet på 7-11 for 134 i timen.det må settes strengere rettnings linjer og det må være mer ettersyn av de som mottar.strenge straffer og krav om tilbakebetaling av mottatte beløp+ straffe gebyr som svir.det må bli lønnsomt å jobbe.

    SvarSlett
  29. "Vi har et fantastisk helsevesen, skole, infrastruktur og helseomsorg, slutt å klage og jobb heller konstruktivt for forbedringer!
    Har dere vært i andre land? Hvem har det bedre? Betal skatt med glede og følg reglene, for hvor går grensen ellers?"

    Har DU vært i noen andre land? Da ser du vel at det helsevesenet, den skolen og infrastrukturen du snakker om ikke er så veldig fantastisk alikevel. Uansett er det helt totalt irrelevant om så Norge var så perfekt som du tror, uansett kan ting gjøres MYE bedre. Det er det som er viktig.

    Det er sinnsykt, det er frekt å gå etter svart arbeidende og betalende med nye lover og regler når hele problemet ligger i for høye skatter i utgangspunktet, skatter som ville vært tilnærmet like høye uansett om alle var regelryttere. Men det er typisk å alltid "kurere" bivirkningene.

    Det er ikke snakk om å ha råd til 2 biler, hus, hytte og båt, men bare noen få ganger kunne unne seg litt pause og litt luksus og ikke bare leve fra hånd til munn, det gjelder ikke bare de som arbeider svart, men de som betaler svart også. Hvem snakker om hus forresten? Det er ingen i dette landet som har en vanlig jobb som har råd til et hus med mindre man er to om det og tar opp lån sammen.

    Det er de som betegner seg selv som moralsk høyverdige, det er de samme personene som krever skyhøye skatter og avgifter fra mennesker som knapt har råd til strøm eller husleie. At strømmen blir stengt hvor et stenge/åpningsGEBYR er på 2.500kr kun for å skru av en skrue på en gjenstand som forhindrer at du kan slå opp hovedsikringen med klistrelapp over som forteller deg at du blir politianmeldt om du fjerner den selv. Og betaler du ikke skatten din blir du også puttet i fengsel, og betaler du noen svart blir du puttet i fengsel, og mottar du svarte penger så blir du puttet i fengsel.

    Mens vi driver med oppbygningen av sovjetstaten Norge, kan vi ikke bare fjerne alt som heter kontanter først som sist så er politikerne kvitt hele problemet med en gang? Ta DNA prøver av alle innbyggerne så har vi sikret oss der også. Fest GPS sendere på alle biler, ta i bruk "live" overvåkning av mobiltelefoner, skyt en chip og en gps inn i halsen på alle sammen som om vi var noen jævla hunder.

    Dette er ikke annet enn fremtiden, teknologien er der, ideologien til makthaverne er der. Kom igjen, bare gjør det.

    SvarSlett
  30. Det er overraskende hvor tilfeldig mange mener at livet er. Utrolig at folk ikke forstår at man er sin egen lykkes smed. Innsats er alt - problemet er at nordmenn er blitt alt for glad i å suge statskassa (om det er via sytepenger, rettigheter eller trygd). Det er FOR lett å være nordmann

    SvarSlett
  31. Kjenner en som var dagmamma for 2 barn,jobbet fra 07-17 det er 10 timer,hun betalte skatt pluss arbeidsavgift for å få sykepenger tilfelle hun ble syk,men den tredde ikke i kraft før hun hadde hvert syk i 14 dager og de fleste er vel ikke syke så lenge hvis det ikke er noe helt spesielt.Når skatten var betalt og den andre utgiften satt hun utslitt igjen med 1.100 hundre kroner.og hun sa alldri mere.Nei la heller regjeringa spare inn litt,la dem ta buss og trikk,dem for ta med seg matpakke som de fleste av oss gjør i steden for at de skal sitte på møter over flere dager med både foretter og hovedretter,dem er det i hvertfall ikke noe synt på,tenker vi hadde spart noen millioner på bare det.Har du lite penger fra før,så selfølgelig lar du noen gjøre jobben for 1000kr i steden for 5-6.

    SvarSlett
  32. kroppen tåler mye mer enn 10 timer om dagen, hodet derimot er forurenset med usaklig skvip servert med morsmelka. Jeg mener sprm mye heller handler om; trenger egentlig denne håndverkeren å selge sine tjenester svart? eller blir han7henne mer enn rik nok hvitt? det er jo strengt tatt egentlig en helt unødvendig kriminell handling.

    SvarSlett
  33. Kan dere sosialister akseptere at det finnes mennesker ikke ønsker å være medlem av kollektivet deres?

    Hvorfor truer dere fredelige mennesker med straff ol.?

    Hvorfor kan dere ikke akseptere andre løsninger enn deres egne kollektivistiske løsninger?

    SvarSlett
  34. Svar til Metallian sa...
    "Åkai.... staten har ikke betalt barnetrygd til dine foreldre? Ikke betalt din skolegang? Du har aldri vært på sykehus? Du bruker ikke vei eller offentlig transport heller? Regnskapet er nok litt mer komplisert enn NAV vs Skatt tenker jeg...."

    30. desember 2010 01:04

    Har man noe valg når man trues med straff hvis man ikke betaler for det statlige kollektivet, dvs når pengene en kunne ha brukt på forsørge ens barn, betalt skolepenger, kjøpt sykeforsikring/helsetjenester, betalt full pris for offentlig transport ol. blir konfiskert av staten, hvordan skal man kunne betale dette selv?

    Kan du akseptere at folk melder seg ut av kollektivet ditt(http://www.friborgerforbundet.no/SporsmalogSvar.htm)?

    SvarSlett
  35. ha ha eg bryr mg ikke om dt r svart el hvit så lenge dt r penger i lomme så r eg megte fornøyd xD hehehe..

    SvarSlett
  36. pensjon -.-" bare dere nordmann som bryr seg såå jævel mytje med penson -.-" til slutt så bor dere i gammelhjemme så hva r vitsen i å krangle for pensjon =P

    SvarSlett
  37. holder med anonym 100 prosent.

    SvarSlett
  38. Hadde man bodd i USA og vært trygda så hadde dere gått med en av de handletralle med alle eiendelene deres i.Slutt og klag.Vi har verdens beste system på det meste.Det som irriterer, er de trygdede som motar trygd og i tillegg jobber svart. Det er skikkelig snylteri.I gamle dager het nav fattigkassa og der var det en stor skam og gå.Moralskerpings folks...

    SvarSlett
  39. Svart arbeid har økt i Norge på grunn av innvandringen fra øst Europa. Vi ser stadig flere og flere øst Europeere som lever på norsk trygde og arbeider svart samtidig. Norske mybdigheter må skjerpe kontrollen og kjempe øst-Europeissk kriminalitet her i landet.

    SvarSlett
  40. Slutt å sutre dere lever i et jævlig kommunist land, dere vil ha det slikk.
    Jævla kommunister.

    SvarSlett
  41. Dette er det dummeste argumentet jeg har hørt at skatten er så høy pga noen elnkelte jobber svart. Dvs at fra neste år kan skatten for oss vanlige borgere settes ned. At disse skattepengene som de eventuelt får inn skal komme normenn til gode er bare tull, de skal sikkert gå til andre ting utenlands ellers finner de nok en skog til som STORE NORSKE POLITIKRE skal redde.
    Det er til å bli kvalm av hele F.... politikken som drives her hjemme.
    Nå må folk snart reise seg å ta makta siden disse folka ikke forstår at vi er deres arbeidgivere å ikke deres egen arbeidsgiver.

    SvarSlett
  42. vet derre hvor mange som vil betalle skat men for ikke arbeidtstilatelse???
    da de jobber i svart!!!!

    SvarSlett
  43. Det er ARBEIDSGIVERNE som ikke har moralske skrupler.Og de tror alle andre er idioter."VI" ser hva dere har i inntekt,men ser samtidig at dere aldri får nok.Og så nedbemannes det.Eller dere velger utenlandsk billig arbeidskraft fremfor Norsk.Ikke rart noen tar svart arbeid..Og mange får oppdrag gjenom "bemanningsbyråer , men aldri fast ansettelse Men sparken når pilene stagnerer.De skal på død og liv peke oppover."Mye vil ha mer ,og fanden vil ha fler".Og hva med all automatiseringa!?.Hvor mange arbeidsplasser tar ikke de hersens maskinene.Vi har alle DRØMMER om å få råd til å kjøpe "ditt og datt".Og helst skal alle drømmene være realisert før man fyller 30.år."Vi" er blitt en gjeng egoistiske "strebere" Arbeid = livskvalitet. Og hva med de som hele tiden ser etter "smutthull" som kan føre enda flere kroner i kassa ,og dermed kjøpe seg enda en drøm.Uten å arbeide for de..Problemet er ikke å kjøpe "drømmen", men å drifte de..Det gjør mange til kriminelle,

    SvarSlett
  44. "Hadde man bodd i USA og vært trygda så hadde dere gått med en av de handletralle med alle eiendelene deres i.Slutt og klag.Vi har verdens beste system på det meste.Det som irriterer, er de trygdede som motar trygd og i tillegg jobber svart. Det er skikkelig snylteri.I gamle dager het nav fattigkassa og der var det en stor skam og gå.Moralskerpings folks..."

    I gamledager så hadde folk hvertfall en grunn til å få av fattigkassa. I dag er verdien basert på luft. Ting skal bare gå rundt. I dag kan du se på en NAV klient som en gullgruve. Han er årsak i at mange i byråkratiet har jobb dessuten er han med på å skape bevegelse i økonomien. Det er ingen som vil gå på nav, men de som må har så de klarer seg, men ikke noe mer enn det heller. De fleste er rusmisbrukere også. Eller utlendinger. De andre klarer seg ikke på grunn av psykiske eller fysiske begrensninger og må få støtte, og det er helt greit og det er jeg mer enn villig til å bli med å spleise på. Det samme med vei, sykehus, skole, gamlehjem osv, ting som alle har interesse av. Noe jeg ikke er intressert i er å kaste penger i dass på utlendinger, "u-hjelp" og "miljø". Derfor tar jeg meg friheter når det gjelder å betale skatt. Det samme med TV lisens. Jeg ser ikke på den sosialistpropaganda kanalen hvor programlederne på barnetv ser ut som de er tatt rett fra Blitz.

    SvarSlett
  45. Hvorfor går ikke skattevesnet seg selv etter i
    sømmene og ser hvordan de behandler folk, og
    da spesielt selvstendig næringsdrivende.
    Har selv opplevd falske anklager som er dokumentert og politianmeldt.
    Detb skal bli spennende og se resultatet, men
    systemet ordner vel for seg selv.
    Dette er vel slik det sømmer seg i en ekte sosialist stat

    SvarSlett
  46. jeg har hatt mye hjelp fra en snekker,nabo og hvem skal undersøke at jeg betaler svart...eller ikke, da jeg betaler reiningene hans ...litt her og litt der, dessuten får jeg prosentene hans 15 %, dessuten, er det forbudt å ta i mot hjelp fra en venn ,uansett om han er ditt eller datt

    SvarSlett
  47. du sier nav ,fatigkassa,da mener du vel sossialen,og gå på nav, når mann blir permitert eller syk eller arbeidsledig er vel ikke skam

    SvarSlett
  48. De aller fleste svarte penger går tilbake til markedet, og sprer seg til forskjellige mennesker som lønninger osv.
    Dvs at de går tilbake til samfunnet som hjelp til mange mennesker (og avgifter til staten)

    Hvis også disse pengene gikk inn i statskassa ville de blitt rotet bort på det vanlige sløsebyråkratiet som forbruker våre skattepenger.

    SvarSlett
  49. Som en godt kjent banksjef sa en gang ; "Uten svarte penger stopper Norge"

    SvarSlett
  50. En liten svart sektor er bare olje i økonomien. Jeg har en mor på 90 år, hun får hjelp til snømåking, vedhugst og diverse småreparasjoner i huset. Å betale skatt, arbeidgiveravg og mva på slikt arbeid er urimelig dyrt, og samfunnet fungerer utmerket uten.
    Er du forresten klar over at du skal betale skatt på alle fordeler du har i jobb? Jobber du i en pølsefabrikk eller på et forlag og får kjøpt pølser eller bøker billigere, så skal du fordelsbeskattes. Å holde orden på slik koster både bedriften og skattemyndighetene mye mer enn det som kommer inn. Mens politikerne som vedtar slike regler (med støtte av noen speidergutter) faller for eget grep. De aner ikke at det er skatt på gaver, eller at styrehonorarer er lønn, eller at det er ulovlig å leie ut en hybel som er 8 cm for lav under taket.

    SvarSlett
  51. Ser poenget ditt men bare så det er sagt-de fleste eksemplene dine kommer under det som er unntatt kravene altså ;)

    SvarSlett
  52. Jobber selv som rørlegger, å skjønner godt at mangen velger å bruke svart arbeid. Grunnen til at håndverkere er dyrt er pga det er ikke bare rørleggeren som skal ha sitt. Visst det er noe trøst så har jeg utbetalt 18000 kr i måneden etter skatt. Det er for det første mangen fordyrende mellomledd som grossister de som produserer delene osv. Mangen kontor ansatte ihvertfall der jeg jobber som skal ha sin del av de 800 kr timen. Dessuten tror jo folk at rørleggere eller andre håndverkere starter klokken i det de tørker av seg på matten på vei inn i huset å stopper den på vei ut. Kjøring til og fra, føre opp deler er jo selvsagt "gratis". Rart er det også at de samme folkene kan dagen etterpå gå til tannlegen å betale 1500 kr for 10 minutter i stolen uten å lage en mine.

    Ville bare lire av meg litt sett fra håndverkers side.

    Må selv jobbe svart minst 2 ganger i uken for å klare å sitte med leilighet og 1 bil hun kan bruke. Har heller ikke råd til noe festligheter med mindre jeg håver inn litt ekstra fra en svartjobb.

    Heia norge!

    Kan jo bare ta et regnestykke:
    min og min kone sin inntekt brutto:
    36000 kr i måneden

    Månedlige utgifter:
    Bil lån: 4000
    All forsikring:1500
    Mat: 6000
    Lån på leilighet:9000
    Felleskostnadder:2200
    Barnehageplass til 2 unger: 6200
    Strøm:1500-2000
    Bensin:1000

    Utenom dette har du alle utgifter som man ikke må ha men har som tv innternett den festlige nrk avgiften, klær (Må vell egentlig ha klær) men vi har ikke en fast post for det.
    Bursdager julaften alle happenings til venner og kjente. Kansje man kjøper mat på jobben 3-4 ganger i måneden. kommunale avgifter.
    Kan sikkert komme på langt flere utgifter og.

    Man ser jo klart å tydelig at regnestykke ikke går opp, vi bor heller ikke som noen konger.
    Helt vanlig leilighet akkuratt plass til 2 barn.
    Vi kan jo sikkert selge bilen så kan min kone bare ta 3 busser for å komme seg på jobb.

    Ja jeg jobber svart, ikke fordi jeg syns det er gøy eller ikke har annet å gjøre. Men fordi jeg må for å forsørge for familien. Å samtidig ha et sted å bo der jeg har plass til mine 2 barn.

    SvarSlett
  53. Altså-2 voksne i arbeid+barnetrygd for 2 barn skal liksom bli 36000 brutto i måneden? Beklager men det rimer ikke i det hele tatt.

    SvarSlett
  54. Skjønar ikkje kvifor agoristar får så mykje tyn som dei gjer i mange bloggar og aviser... Når premisset vert at Staten har rett på ein del av mine inntekter, vert jo dette totalt feil, då det faktisk inneber at nordmenn er trellar under den norske stat. Så at nokon vel å leve utanfor statens overgrep, er berre positivt, for ingen burde ønske å støtte ein kriminell organisasjon.

    SvarSlett
  55. Islending som ikke liker skatt11. januar 2011 kl. 23:38

    Om personskatt av inntekter under 300000 blir lagt av kan 80% ansatte hos skatten finne seg jobb i private arbeidslivet og sikkert en del av dem starter egen virksomhet. I tillegg har staten en del eiendommer dem kan kvitte seg med. Om slik tiltak ikke kan gi samfunnet et spark med økt kjøpemakt er noe galt!

    SvarSlett
  56. Tja, kopskatten "eller poll tax" til maggie, ville jo gjort svart arbeid helt uinteressant.
    Men, på den annen side når noen påstår at 120 milliarder er holt utenfor beskattning, så er det bare å regne litt for å se at det er bare vrøvl.
    Med 1,5 mill skatteytere blir det 80 000 kroner
    Men det er jo bare hvis alle skatteytere snyter. Hvis vi sier halvparten av nordmenn er kjeltringer blir det jo 160 000. Vi kan jo ikke anta som SV at etikk er omvendt proposjonalt med intekt, og vi vet jo at de med en gjennomsnitts inntekt på 280 000 ikke er relevante, så da må vi jo anta at de er de som tjener mer enn 750 000 som kan undra slike beløp. Men, igjen siden de er så få å dele på overstiger jo beløpet inntekten etc., etc..

    SvarSlett
  57. Artikkelforfatteren kan ikke noe for at vedkommende er en kombinasjon av evneveik og imbesil.

    SvarSlett