mandag 13. desember 2010

Bare 3 partier i Norge snart? Ap og H vil styrkes.

De siste måneders trend forsterkes med de siste desembermeningsmålingene. Norge er på vei mot et partilandskap hvor det bare finnes 3 "sikre" partier- Ap,H og Frp. Alle de andre partiene ligger like under eller over sperregrensen. Dersom denne trenden fortsetter (noe den ihvertfall delvis forventes å gjøre) vil vi nok se endel endringer både i partipolitikk og partienes størrelse.

Med sentrumsalternativet borte er det å forvente at Ap og H vil øke oppslutningen fra disse partienes tidligere velgere. Samtidig vil nok endel Sv velgere flykte til Ap dersom Sv er i fare for å gå under sperregrensen. H vil nok dreie mer mot sentrum på lengre sikt som en flge av en slik endring, men på kort sikt er dette en styrkelse av H+Frp alternativet (derosm de blir enige) som fort kan gi flertall for disse to alene i 2013. Vi kan da fort ende med at Ap ligger rundt 30% mens både H og Frp ligger på 25-30% noe som gir en meget sterk høyreside i norsk politikk.

Med et slikt valgresultat vil Ap nok se at H+Frp tar regjeringsmakten i håp om at regjeringsansvaret vil tære på dem slik det har gjort med regjeringspartiene nå.

Bli Planfadder-gjør en forskjell! Les mer her



MEDIA
vg vg vg tv2 tv2 tv2 vg vg vg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar