torsdag 17. februar 2011

Nydelige Eirin -et offer for guttejente-sjuken?

Ill.bilde fra TV3.no

Eirin Hagstrøm ble først kalt "plus size" og så "FHM-chubby" i serien "Top Model" på TV3, både kjendisfotograf Marcel Leliienhöf og Christer Falck har i etterkant forsvart uttalelsene sine med at de må ses i rette sammenhengen-hva nå det er. For hva er "sammenhengen" når en jente som er slank på grensen til tynn etter normale standarder plutselig blir "plus size" og "chubby" når man snakker om modellbransjen? Hvorfor er denne delen av samfunnet blitt en egen verden, som verken fornuftsmessig eller helsemessig har noe som helst med de idealene man burde strebe etter å gjøre? Mote handler vel om skjønnhet og mennesker, ellers kunne de vel bare plassert kreasjonene på et kosteskaft?

En eller annen plass på veien tok noen en avkjørsel de ikke burde tatt og etter det har hele moteindustrien vært på ville veier. Skjønnhetsidealene for kvinner blir visst bestemt av homofile(no offense) klesdesignere og spinatsuppeslurpende damer som sannsynligvis ikke har det helt positive forholdet til en sunn kvinnekropp med de former og kurvaturer det medfører i utgangspunktet. Det blir litt som å la en laktoseintolerant bestemme youghurt smakene for TINE.....

Det store spørsmålet er vel egentlig hvorfor vi finner oss i dette. VI-altså mannfolk som liker kvinner og vanlige kvinner er jo det store flertallet her. Vi er jo enige alle sammen-vi vil ikke ha modeller som er borte i 2 min dersom de passerer en lyktestolpe, vi vil ikke ha kjærester som stikker hull på oss under dyna. Vi vil ha vakre sunne friske kvinner med former, både på TV, i blader og i dagliglivet. Varme,myke og glade kvinner med former og selvtillit, det er det vi vil ha. Gjerne ganske kjappt for min egen del forøvrig.....

Lykke til videre med karrieren Eirin, du er aldeles nydelig og gjør ikke du suksess er det ikke deg, men oss det er noe galt med!

21 kommentarer:

  1. Er det noe galt i å være en plus size?

    SvarSlett
  2. Absolutt ikke galt å være plus size, men det er ikke bra å kalle en jente i str 36 for plus size..

    SvarSlett
  3. Det er jo for at hun er større enn standard størrelsen på kolleksjonene til designerene. Det må jo hun tåle, hvis ikke synes jeg synd på henne når hun skal ut i den virkelige verden. Jeg synes mer synd for dem som lever under diktatorer, ikke har mat, blir torturert osv. osv. før jeg kan synes synd på denne jenten som ikke tåler sannheten.

    SvarSlett
  4. Olav

    Kan ikke disse halvgamle, halvfeite gubbene komme seg i arbeide..?

    SvarSlett
  5. Det er moteindustrien det er noe galt med, ikke Eirin, for innen moteindustrien er hun større enn det man burde være og det er helt sykt! Man får jo alltid høre at menn vil ha sunne jenter som Eirin, men så kommer motebransjen og jenteblader og sier noe annet, ganske så forvirrende...

    SvarSlett
  6. Helt enig Helene, men hvorfor lar vi de holde på? Hvorfor kjøper jenter disse bladene f.eks?

    SvarSlett
  7. Hvorfor kan ikke en jente som bruker størrelse 36 være en plus size? For modeller er størrelse 32 og 34 normalt, ergo er 36 en pluss. Intet negativt med det, 38 er også pluss og det er også størrelse 56. Plus size er jo bare et mål, sier ingenting om hva som er pent eller ikke, eller om hva "mannfolk liker" som mange uttrykker det.

    SvarSlett
  8. Helt enig med siste. Alle er enig i at hun er litt større enn alle de andre, ergo er hun "plus size". Alle er også enige i at dette ikke gjelder utenfor motebransjen.

    Eirin virker virkelighetsfjern. Jeg tror sannheten provoserer henne. Hun kommer til å gå på mange smeller som hun føler er urettferdig og dårlig behnadling før hun endelig blir voksen.

    SvarSlett
  9. Innlegget er lagt ut på BloggFeber.

    - Jeg må selv innrømme at jeg også tenker at 36 er plus size i modellbransjen. Når denne tankegangen ble splittet, er ikke godt å si. Men det er liksom blitt standard å si at alle størrelser over den minste er plus size.

    SvarSlett
  10. Takker :)

    Spm er vel kanskje når det som er "normal" str i moteverdenen ble det....Twiggy kanskje?

    SvarSlett
  11. la jenter vere jenter,så kan alle homsene i denne bransjen finne seg ladyboys til modeller.former og store rumper,ja takk.

    SvarSlett
  12. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  13. syns det er tragisk.. tenkte ikke på noen av jentene som en liten antydning til ekstra fett.. fra modell fettmåleren da selfølgelig. eto som har fått meg til å reagere pittelitt though, og som også fikk kommentarer på programmet er raina og en (husker ikke hva hun heter, men hun var brannskadd) i topmodel.. de var liksom pittelitt over modellterskel.. men tyra klagde jo ikke, og egentlig, egentlig, ikke de som kommenterte det heller.. så hvorfor i alle verden gjør de det her?

    SvarSlett
  14. jenta er kjukk ferdig med det
    modeller er ultraslimme

    SvarSlett
  15. Nydelige Eirin? kremt..hun ser helt ordinær ut jo! Top Model er et useriøst reality program som kaster bort tiden sin...har til og med fått vite at du får ingen videre karierer etter endt deltagelse på Top model..kun useriøs dritt! Skal man virkelig slå an som modell må man kontakte et seriøst modellbyrå og derfra får det enten videre eller ei!

    SvarSlett
  16. Folk får mene hva de vil om andres utseende, personlig synes
    jeg radmagre jenter ikke er noe særlig tess.

    Jeg vet ikke helt hva jeg mener om jenter som i det hele tatt
    vurderer å hive seg på anoreksikonkurranser (les: Top Model).
    Men jeg ville uansett ikke tatt Hr. Falck seriøst.

    SvarSlett
  17. "Det blir litt som å la en laktoseintolerant bestemme youghurt smakene for TINE....." Lol!XD

    Veldig, godt innlegg med humoristiske innslag!:) Og jeg er helt enig. Om 36 er en plus size kan jo jeg som er en 42 bare gå å henge meg:P

    SvarSlett
  18. Den jenta er helt normal, men i modellverdenen lever ennå skjelettidealet hos mange. Modellene skal ikke ha kropp,- de skal kun være tynne kleshengere uten fasong, fordi det dreier seg om å vise frem plaggene og ikke kropp. Håper ikke Eirin lar seg friste til å sulte seg ned. Det finnes modellbyråer som ønsker normale jenter også.

    SvarSlett
  19. Hva er poenget me å lage klær som folk ikke kan bruke?Anoreksi er jo en slags midlertidig sinnslidelse,å alle disse grusome mote klærne,blir jo tydelivis enda mer grusom viss dem ikke får henge på en anorektiker.Ho hagstrøm er en pen jente,men kan godt få seg mer kjøtt på låra.

    SvarSlett
  20. Det var fine ord fra en som har forstått det! :-)

    SvarSlett
  21. anonym - hva mener du med midlertidig sinnslidelse? jeg slet med anoreksi i to år (hvis du bare regner med tiden det syntes for andre) og det er et helvete å komme seg ut av.. og til de som hele tiden bagataliserer den og sammenligner med ''afrika'', det er den hyppigste dødsårsaken blant unge jenter i norge, og fordi det er flere som dør i afrika så skal vi ikke ta tak i det her? tviler på at mange av dere gjør mye for ''barna i afrika''. jeg syns ikke så synd på jentene som melder seg på dette, de burde vite hva de går til. men sterkt gjort av eirin spør du meg. hun viste at det er uakseptabelt. det som er så uendelig trist er de unge jenter som ser på dette. jeg for min del boikotter. motebransjen er kvalm.

    størrelser er ikke bare et tall. hvorfor kan de ikke kalle plus size for det det er i virkeligheten?

    hilsen heller for mye enn for lite.

    SvarSlett