Høsten er her for fullt selv om temperaturene sålangt har vært helt overkommelige..... Høsten byr på mange fine opplevelser, og noen av dem er knyttet til mat! I skogen og på fjellet bugner det av bær, og det er sesong for jakt og viltkjøtt også! Jeg har derfor funnet noen tips til mat som er i den rette ånd for sesongen:
Tyttebærsyltetøy- ingenting smaker som eget tyttebærsyltetøy, prøv det f.eks til hjemmelagde karbonader eller bare til biffen helt enkelt!
Fårikål- ingenting som høst som en skikkelig langkokt gryte med sau og kål, jeg anbefaler at du bruner fårikålkjøttet før du hiver det i gryta!
Sesongen for elgjakt er her, og en ting skal man si om elg- de er utrolig store! Så om du kjenner noen som jakter elg-eller kjenner noen som kjenner noen- er det sjelden vanskelig å få kjøpt litt skikkelig elgkjøtt til en fornuftig pris. Jeg anbefaler at du lar jegeren male opp litt av kjøttet til kjøttdeig/farse slik at du kan lage hjemmelagde elgburgere med skikkelig viltsmak!
Det er også på tide å få røykt laksen du fikk i sommer-og en aenkel og god måte å servere røykelaks på er rett og slett- Røykelaks med kremost !!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar