torsdag 10. oktober 2013

Tips for høstmat

Høsten er her for fullt selv om temperaturene sålangt har vært helt overkommelige..... Høsten byr på mange fine opplevelser, og noen av dem er knyttet til mat! I skogen og på fjellet bugner det av bær, og det er sesong for jakt og viltkjøtt også! Jeg har derfor funnet noen tips til mat som er i den rette ånd for sesongen:

Tyttebærsyltetøy- ingenting smaker som eget tyttebærsyltetøy, prøv det f.eks til hjemmelagde karbonader eller bare til biffen helt enkelt!

Fårikål- ingenting som høst som en skikkelig langkokt gryte med sau og kål, jeg anbefaler at du bruner fårikålkjøttet før du hiver det i gryta!

Sesongen for elgjakt er her, og en ting skal man si om elg- de er utrolig store! Så om du kjenner noen som jakter elg-eller kjenner noen som kjenner noen- er det sjelden vanskelig å få kjøpt litt skikkelig elgkjøtt til en fornuftig pris. Jeg anbefaler at du lar jegeren male opp litt av kjøttet til kjøttdeig/farse slik at du kan lage hjemmelagde elgburgere med skikkelig viltsmak!


Det er også på tide å få røykt laksen du fikk i sommer-og en aenkel og god måte å servere røykelaks på er rett og slett- Røykelaks med kremost !!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar