tirsdag 22. februar 2011

4 amerikanere drept av pirater-dansker fanget nå

10.3
Mislykket "redningsforsøk" fra Somaliske soldater, 6 drept..... danskene visstnok i god behold. Amatører.

28.02:
En dansk familie på 5+2 medhjelpere i ens eilbåt er tatt til fange/kapret av pirater...... tragisk! Håper det ordner seg og ikke ender som for amerikanerne....
****************


De fire amerikanerne ble kidnappet utenfor den somaliske kysten nær Oman på fredag, og piratene har blitt holdt under oppsikt av et amerikansk marineskip.

Antallet piratkapringer har gått opp de siste årene, og det er langt fra Johnny Depps skikelse til den brutale virkeligheten. Heldigvis ender det sjelden med så fryktelige konsekvenser som denne gangen, men fakta er at det er svært farlig å seile langs Somalias kystlinje, og i Aden bukten.

Bare i fjor ble minst 445 skip angrepet av pirater. 1185 sjøfolk ble tatt som gisler, åtte av dem ble drept i angrepene. Nesten 90 prosent av angrepene skjedde utenfor kysten av Somalia - der det hver eneste dag passerer skip med varer for milliarder av kroner.

35 kommentarer:

  1. Hvorfor en privatbåt seiler i disse fravann er helt uforståelig, etter hva som skjedde med det britiske paret må da folk flest forstå at det er farlig.

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  3. Hvorfor kjører noen bil når vi vet at det finnes fyllekjørere? De må da forstå det er farlig når en beruset sjåfør kræsjer inn i bilen din.

    Det eneste uforståelige her er hvorfor ingen har gått ordentlig inn for å tillintetgjøre piratene. Jo før jo bedre.

    SvarSlett
  4. enn om vi tibyde piratene opphold i norge med tilrettelegging av trygd og bolig, da vil båtene seile trygt, det er sikert ikke greit å være pirat når så mange jakter på dem å ønsker dem ondt

    SvarSlett
  5. Legg merke til hvor kilden kommer ifra...! Ingen pirater tjener noe på å drepe sine gisler. De er ikke "t.e.r.r.o.ri.st.er" slik dere har blitt lært opp til å tro...! Disse døde nok under en militær aksjon... Av en såkalt "friendly fire"...

    Hva angår piratvirksomhet; synd at det har blitt en norm men hva skal de sultne vesene der borte gjøre uten jobb, eller utviklingspotensiale? Skal de heller flytte hitover, hvor de er "velkomne"? Kanskje vesten kan helle holde båtene sine i dere egne farvann? Istedet for å stadig robbe Afrika for dets ressurser?

    SvarSlett
  6. vel folkens.. dere stiller feil spørsmål..

    Spørsmålet er .. hvorfor er dem pirater?? hvorfor somalia?

    har vel ingenting å gjøre med amerikansk invasjon av landet? har ingneting å gjøre med å bevæpne disse piratene??

    Somalia lager ingen våpen..våpen kommer fra , Sør afrika, EUROPA, Kina og Sør og nord amerika som hvoed.. DE fleste Godkjent "demokratiske" nasjoner.. ikke alle, de fleste...

    Så hvem gir dem våpen? hva får dme til å bli pirater? må vel være infrastrukturen i landet og de fruktbare områdene amerikansk invasjon skapte .. eller hva?

    SKYLD PÅ PIRATENE SÅ MYE DERE VIL.... pek fingre til de blir blå..

    piratene blir ikke borte for det..


    nei disse har dere skapt.. hvite vestlige har skapt disse terroristene og piratene...

    Dere skaper .. og nå peker dere imot og sier pirat pirat..

    "You eat what you grow".....

    SvarSlett
  7. Tid for handling - dialogens menn må bort - la våpnene tale. Man forhandler ikke med kryp, pirater eller terrorister slikt søppel utrydder man.

    SvarSlett
  8. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  9. "you eat what you grow"
    Hei du pirat elsker. selv om jeg har en våpen i hjemmet skyter eller raner jeg da ikke folk! DUST!

    SvarSlett
  10. Seilte der i forbindelse med en jordomseiling i 1999-2005. Da var der riktignok ikke så vanlig med pirater - men både i Karibien og flere steder i Indonesia mm var og er regnet som trusselområder.

    Vi valgte derfor å utruste seilbåten med håndvåpen. Vi hadde derfor to pistoler med oss, og ca 600 patroner.

    Vi hadde ikke behov for å bruke disse, men det er klart at vi hadde skutt før noen hadde forsøkt å borde oss.
    Vi anktret normalt ikke opp i disse områdene for natten, men kjørte med autopilot og våken vakt "just in case".
    Våkenvakten hadde også nattkikkert briller tilgjengelig OG vi hadde to ganske kraftige IR lykter som lyste ca 130-140 meter. Da ble det som å se midt på dagen bare i grønn farge.
    Dette var hendig i forbindelse med at vi skulle inn i havner om kvelden også. Restlyset ble forsterket utrolig bra med denne kikkerten.

    Jeg er for at piratene senkes med båt, mann og mus i disse farvannene. De vet at de gjør noe galt.
    På den andre siden burde man få hindret at utenlandske trålere fanger fisk i disse farvannene, slik at de får mer å leve av.
    Resten av et resultat av vanstyre. De kunne fått det ganske bra i disse landene med et skikkelig styre, som tenker på folkets beste og ikke bare på å fylle sine lommer med dollar.
    Men for å få det til så må man trolig gå inn og ta en total "opprenskning" i landet. Få et militært styre i en 15-20 år, hvor de har fokus på å holde orden og kontroll ved grensene. Bygge opp infrastruktur i landet, få orden på skole og helsevesen. Få registrert alle landets innbyggere. Holde alle i arbeid, og innføre en form om midlertidig kommunist struktur til å begynne med. Folk måtte fått lønn av staten, og de måtte nesten alle jobbe for staten. Så kunne man innført kapitalisme etterhvert når man har kontroll.
    Men det er ingen som har interesse eller penger til dette. De fleste land i verden har nok med å sikre seg selv og sine.
    Kina som sikkert hadde hatt penger, fokuserer med på å sikre seg teknologi fra vesten, og råvarer fra Afrika. Da gjerne på veldig lange kontrakter eller permanent.

    SvarSlett
  11. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  12. Til han som foreslår et militært styre:
    Er ikke det diktatur? A la typen flere U-land har nå? Nemlig i et forsøk på å "holde ro og orden", skal vi tro deres ledere? Innlegget ditt er et godt eksempel på dobbelmoralen vesten har demonstrert i århundrer!
    Husk at vesten er direkte avhengig av at U-land opprettholder sin lave standard, for å opprettholde sin egen!

    SvarSlett
  13. Nei, det er bedre om de blir siviliserte så vi kan selge dem dyre produkter.

    SvarSlett
  14. Ingen som syns det er litt merkelig at piratene,under forhandlinger med amerikanere,på ett krigskip, som er innen hørsels,og syns rekkevide , plutselig bestemmer seg for å ta livet av gislene sine ut av det blå???
    dette høres mer ut som ett mislykket redningsforsøk som gikk fryktelig galt.......

    Daniel.

    SvarSlett
  15. Diktatur og diktatur... tja.
    Men ikke slik de har nå.
    De skulle ikke vært slik at noen få tjenere seg søkkrike. De skulle vært til landets og innbyggernes beste. En midlertidig periode for å bygge opp landet, innfrastrukturen og innbyggernes kunnskaper. Men det hadde blitt med diktatorisk styre i denne perioden ja. Da forsikrer man seg at ingen tjener på det personlig.

    Det er ikke et forsøk på dobbelmoral. Det er bare et ekspempel på en "rask og enkel" løsning.
    OM den hadde fungert er en annen sak. Det måtte nesten bare prøves først.
    Men det er sikkert noen som hadde funnet en måte å karre/svindle til seg litt penger på her også.

    Ja, vesten er avhengig av at andre ikke har det bra. Vi vil ha råvarer dritbillig som vi kan videreforedre og tjene store penger på å selge til andre i-land og tilbake til fattige lande.
    Derfor har man dritt seg ut når man har satt bort teknologi og fabrikker og produksjon til India og Kina. Spesielt Kina er flinke til å spare penger og til å utnytte utstyr meget bra. De kan derfor produsere mye til en billig penge med lite kapital. Slik har de bygd seg opp over en 15 års periode. De har derfor nå sikret seg kompetanse og spesialutstyr til å lage det meste i verden - til en pris som er langt lavere enn det vesten har solgt det samme for. Vel er ikke nødvendigvis kvalitetet super på alt, men de får solgt varene.
    Når så store firmaer setter bort mer og mer produksjon til disse landere, vil de se at middelklassen i vesten blir mindre og etterspørselen vil bli mindre pga mindre kapital. Firmaeierne har tjent store summer på dette. Outsourcing på denne måten har holdt på i over 20-30 år nå, og bare økt. Men siden prisen som forbrukerne har måtte betale har blitt mindre sett i forhold til lønningene - så har det vært få store protester mot dette.
    Resultetet av denne utviklingene har man først nå begynt å se resultetet av.
    Produksjonsjobbene forsvinner. Teknisk support forsvinner og nå også mer og mer av utviklingene.
    Ta produkter som iPhone, iPod eller andre Apple produkter for eksempel. Hvis man studerer disse, så ser man at de er "designet" i California og er produsert i Kina..
    Mer nøyaktig er design (utseende) laget i USA. De har samarbeidet med Foxconn om å designe hardwaren, som de så har kjøpt inn fra en mengde leverandørerer i Asia og så satt det sammen i Kina hos Foxconn. Så en iPhone har batteri fra Samsung, Minnebrikker fra Samsung, prosessor fra Samsung, skjerm fra LG, diverse chipper fra Kyocera i Japan og Samsung i Korea. Selve chassiset er laget av Foxconn i Kina. Antennedesign er designet av Apple i samarbeid med Foxconn..
    Med andre ord blir det ikke mange arbeidsplassene i USA i forhold til Korea og Kina. Dette vil få følger når den jevne mann/kvinne ikke har penger til å kjøpe produktene man "lager" i vesten.

    Se når Telenor utvider sine mobilmaster rundt om i landet. Det er ikke Ericsson som får denne kontrakten. Det er et kinesisk firma. De har delvis kjøpt teknologien, og lager den billig nok til at de får solgt den til vesten igjen.
    Tror ikke de som solgte den i utgangspunktet tenkte på dette. Mindre penger til Ericsson. Mindre penger til underleverandører og ingeniøreren til disse.

    Jeg er faktisk så redd for fremtiden at jeg har fått kjøpt meg en litt større gård med matjord og skog. Litt større = ca 300 mål.
    Da er mine barn i det minste sikret et sted å bo, de kan produsere egen mat, fiske egen fisk, lage egne byggematerialer og få egen ved mm.
    Litt paranoid ja.. men better safe than sorry.
    Vi ser også på muligheten til å kjøpe en nabogår i løpet av de neste 15 årene.

    SvarSlett
  16. Nå tar det vel to måneder så kommer det et stykke på broadway og en hollywood blockbuster på kino om dette.... sigh.

    SvarSlett
  17. Fjern årsken til piratproblemet. Hva er årsaken? jo det er fordi at deres havet ble plyndret av kriminelle Eropeere. DETTE ER FAKTA.
    Akkurat nå ligger Somalia i ruin etter 20 år i krig. Krigen er skapt av USA og andre vestlig land. Løsningen er: hjelpe somalisk stat å stå på beinet. Piratene kommer fra landet og de er ikke født på havet. Enda verre krigen skapte en ny ukjent gruppa alshabab (vestfiendlig gruppe som er allierte med Alqaida) Hvem skapte dem? USA.
    Andre ignoranter her på nettet vil jeg bare si: Les pensumet etterpå skriv!

    SvarSlett
  18. Bare 1 ting å gjøre. henrett priatene og hjelper ikke det bør man erklære krig mot somalia. Så får også avisene noe å skrive om. For all del vent til etter ski vm for under den tiden har vel ikke avisene tid til noe annet

    SvarSlett
  19. Atombomb hele verden, så slipper vi flere problemer med pirater, galne despoter, og resten av alt tullet!

    SvarSlett
  20. disse danskene er idioter som seiler der. faen så tette poteter i vesten. faen de lager krig våpen bomber atombomber ,stjeler fra fattige afrika,norge stjeler olje i afrika det veit alle negrianere,og norge gir 50 mrd i støtte til fattige land?? hva med alt det de stjeler !?2000 mrd har norge innvistert i fattige land,altså de utnytter,framfor hjelpe de.vestlige som står for alt elendighet i verden.klart piratene vil rane drepe for å overleve .disse idiotene som seiler i deres farvann må seff betale.norge tjener mrd på utenlandske skip som passerer norsk farvann.

    SvarSlett
  21. Ærlig talt, små gummibåter bordrer store tankbåter ? skyt dem, spreng dem til himmels, di savnes ikke....Nå må det snart være nok lek..... Somaliere ?? Ærlig talt VERDEN, bør ikke nok være nok ? skal vi risikere at ting blir dyrere og at europeiske menneskeliv skal risikeres for noen drittsekker fra Somalia......Drep dritten !!

    SvarSlett
  22. Gud så mange teite kommentarer - Usa sin feil ?
    Javel, så da er det greit at mennesker som jobbe på disse båtene blir drept? Få dere et liv, hiv skjerfet, golfkølla og begynn å lev livet !! spreng dritten til himmel og lag flotte leiligheter - steriliser resten så slipper vi mer arbeidsløse dritt.. ærlig talt !!

    SvarSlett
  23. Gjennom et nokså langt liv har jeg lært meg to ting: Unngå Afrika. Og unngå konfliktområder. Jeg ønsker ikke å bruke mine surt beskattede midler på usiviliserte områder, og det tror jeg virker dersom flere hadde tenkt som meg. Da dør sånt graps ut av seg selv uten at vi trenger å bruke krefter på det. Og ei heller vil det bli personskader, for vi er jo ikke der..?

    SvarSlett
  24. På tid for EU å kjøpe patruljer av land som kan hanskes med pitatene. Leie inn marinene fra Iran, Malaysia, korea og India for å blåse piratene vekk fra sjøen.
    De bli fin haimat i det indiske hav.:)

    SvarSlett
  25. Pirater forstår bare ett språk: VOLD!

    Å vold bör de få som svar på sine handlinger. Nulltolleranse som burde gjelde. Shoot on sight and shoot to kill!

    Dette er det eneste som hjelper, jo lenger de får holde på, jo mer ökonomisk sterke blir de til å kjöpe mer avansert utstyr, båter og våpen. Til å fortsette i denne ganske så lukrative bransjen.

    SvarSlett
  26. Her var det mye rør.... Kun et par kommentarer; det meste er skrevet i rus eller av tomsinger:
    Det å lene seg tilbake, og sette skylda på USA, vesten osv er kun en dårlig unnskyldning for ikke å faktisk omfordele og bygge opp landet.
    USA og Vestens innblanding kan være en liten del av forklaringen, men det er ikke noen unnskyldning.
    Først og fremst må selve folket, og styresettet, gjøre en dugnad for å få landet "på rett kjøl".
    Og si noe annet er kun ansvarsfraskrivelse.
    Det var en offisiell reprentant for Norge (husker ikke om det var innenfor FN eller diplomatiet), som for noen år siden uttalte: "Jeg har vært mange steder i verden, og det er kun ETT område som utpeker seg i forhold til at befolkningen (spesielt menn, kvinnene jobber som regel) er utrolig late, og det er Somalia og Etiopia"....

    La gå at vi i Norge, og mange andre "høykostland" flytter arbeidsplasser til sk "lavkostland", og reduserer våre egne kostnader. Men våre marginer blir ikke nødvendigvis større, men prisene lavere. Og det er jo det forbrukerne vil ha...... også alle de som skriver negativt inn på denne bloggen. Og da er de kanskje selv en del av årsaken?

    Pirater er lovløse røvere, og tar i tillegg livet av mennesker. De vet at det er en høy risiko for at de selv blir drept, men de har i prinsippet erklært krig med endel andre land, og må ta følgende av det. Det er ikke noe "mystisk", og kan heller ikke bortforklares.
    --PK--

    SvarSlett
  27. Ansvar og international innsikt er sørgelig fraværende.

    SvarSlett
  28. Å ta med sine barn på en seilbåt i farvann der mordere og pirater regjerer må man enten være naiv nordmann eller danske for å forstå?

    SvarSlett
  29. Problemet er at man startet å gi løsepenger da de første kapringene startet. Hadde man kjørt hardt fra starten og ikke gitt 5 øre hadde hele piratvirksomheten dødt ut ganske raskt. Det kunne gått noen liv i starten, men på sikt ville det vært mye bedre.

    SvarSlett
  30. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  31. Tja vi er vel litt idioter selv her i Europa som legitimerer forretningsdrift med profesjonelle profitører blant piratmeglerer i London som noen krefter er så stolte av skal løse danskenes og andre kapredes skjebne og sin egen økonomi. Vi bør gå inn på sporet til den gamle britiske marines løsning på piratproblemet som de til slutt så seg lei på ved 1500-1700 tallet !! hilsen informant.

    SvarSlett
  32. La USA sende inn 2-3 B-52 å teppe bombe resten av landet så er vi kvitt dem.Det hjelper ikke å prøve å ta disse kjeltringene ute i fjærsteina.

    SvarSlett
  33. Angrep fra pirater utenfor Somalia-kysten har skjedd litt for ofte de siste årene,og når denå har gått så langt at de har tatt barn som gisler,så må verdens-samfunnet reagere!Tror det eneste som nytter er totalboikott av Somalia inntil den danske familien er frigitt.Dette for at de skal forstå at nå må dette stoppes for godt dersom de skal ha goder fra vesten,som må stå samlet om dette.Stopp all nødhjelp til Somalia.Steng kontakten totalt inntil de forstår hva de taper på piratvirksomheten.Boikott Somalia! Somalia er verdens skamplett!!

    SvarSlett