fredag 18. mars 2011

FN erklærer krig

FN vedtok i natt en resolusjon som skal sikre opprørerne i Libya mot angrep fra Gaddaffis luftvåpen. Det er særlig Frankrike som har presset dette frem, og når det nå etterhvert ble klart at dette hadde stor støtte i den Arabiske verden så ble også USA med. Det ble stemt 5 ganger blankt, det betyr at Kina og Russland som har vetorett ikke benyttet seg av denne og istedet stemte blankt.

Det blir nå spennende å se hva som skjer- opprørerne har vært trengt tilbake i flere dager nå, mye pga angrep fra luften. Det blir avgjørende at flyforbudet raskt kan håndheves slik at Benghazi ikke faller, for da tror jeg det er kjørt for opprørerne uansett.

Resolusjonen åpner også for enda hardere tiltak dersom flyforbud ikke er nok....


MEDIA
vg vg vg vg vg vg vg

3 kommentarer:

  1. Vestlige nasjoner skal blande seg inn. Helt forkastelig, gaddaffern må da få lov til å ta kontroll. Er tross alt lanfet hans.

    SvarSlett
  2. Nei, fillerist Muammar al-Gaddafi for hans mange overgrep mot sitt land siden maktovertakelse i 1969. Han sto bak bomben mot Pan Am flyet v/Lockerbie hvor 259 mennesker i flyet og 11 på bakken omkom.
    Hans fremferd mot eget folk tilsier at han må vekk. Håper de lar militære styrker fra et av araberlandene føre an i aksjonen!

    SvarSlett
  3. Er det et spøk?Muslimske kvinner på møteplassen ha ha......

    SvarSlett