mandag 21. mars 2011

Selvangivelsen kommer, jippi!!!


Det sikreste vårtegnet av dem alle er på vei, 22.mars kan vi snikkikke- selvangivelsen er på vei! Slutt på snøskuffing og depresjoner, nå er det bilag,årsoppgaver og bøttevis med kaffe som gjelder fremover!

Eller-slik var det ihvertfall før....nå kommer selvangivelsen ferdig utfylt, og med mindre man er noenlunde oppegående klarer man fint levere den på nett også-dersom man ikke bare driter i hele greia og stilltiende samtykker ved å ikke levere i det hele tatt-som er et fullgodt alternativ for de fleste.

Det er allikevel ikke dumt å sette av en time til å kikke kjappt over-særlig dersom man har gjort store endringer som å flytte fra samboer/ektefelle, få barn, endre lån etc etc. Havner man i feil skatteklasse eller lånet havner på feil person kan det bety ganske så mange tusen i forskjell. For de med mange fradrag, godtgjørelser i jobben etc er det ekstra viktig å passe på at ting stemmer, særlig er det fradragene man i stor grad har ansvar for å følge opp selv.(DAH!) Avisene bugner over av skattetips i denne perioden så her er det bare å lese til øyet blir tørt og rødt.


Næringsdrivende? Inntekt under 50 000 unntatt krav til næringsoppgave fra og med 2009!


I juni kan de fleste av oss glede oss over penger igjen fra skatten, for noen en bevisst sparestrategi-for andre en gledelig overraskelse. De som får restskatt-ta en tur i skammekroken og oppdater skattetrekket ditt så du ikke gjør samme feilen igjen!

Og du-husk endringene i ligningsverdi for bolig! Det er største og viktisgte endringen i år!

En god nyhet i 2011- for de som ikke får oppgjøret i juni er det nå 2 muligheter til å få pengene før oktober-august og september, kjempepositiv endring!


MEDIA
vg vgvg
vg vg vg vg vg vg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar