torsdag 30. desember 2010

Julehandelen opp igjen-enda klager vi


Omsetningen fra 1. til 24. desember i 163 av landets kjøpesentre økte med to prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Omsetningen i uke 51 i år var 22 prosent høyere enn tilsvarende uke i fjor. Den sterke økningen skyldes at det var én handledag mer i den siste uken før julaften i år enn i fjor.

Det gjentar seg hvert år-vi klager mer og mer på hvor "fælt" vi har det her i landet, men setter stadig nye rekorder i forbruk. Er vi blitt en nasjon av sutrere og folk som aldri får nok? I nettdebatter ser vi hele tiden det klages over alle "pengene våre politikerne kaster til utlandet".... det er jo snakk om hele 0.9% av BNP må vite.... Mister vi vår medmenneskelighet og gavmildhet i jaget etter den materielle lykke vi ser på TV og læres opp til at er det endelige målet? Er vi bare lykkelige hvis vi har litt mer, tjener litt mer og ihvertfall litt mer enn naboen?

Eller er det slik at velferdssamfunnet drives fremover av denne sulten etter noe bedre, det er drivkraften vi trenger for å ikke gå bakover men fremover?


Hvis vi tar med de høye bensin-og strømprisene i julen tenker jeg vi er godt over fjoråret i forbruk i julen-igjen...

Gjør en forskjell-bli Planfadder!




MEDIA
tv2 tv2

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar